• Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve kardeşi Fatih Sözen'in jandarmadaki işlemleri tamamlandı. 
    1
    11 Eylül
    Manavgat Belediyesinin otele ceza yazması, hakkında yıkım kararı alması ve otelin karşısına yıkım için belediyeye ait kepçeyi gönderdiği, otel hisselerinin devredilmesi için Fatih Sözen'in tehdit ve baskı uyguladığı ifadeleri soruşturma dosyasında yer aldı. 
    2
    11 Eylül
    Soruşturmada, yapımı devam eden otelin arsa sahiplerinin korkutulması nedeniyle otel ortaklarından bazılarının hisselerini satmak zorunda kaldığı öne sürüldü. 
    3
    11 Eylül
    Şükrü Sözen ve kardeşi Fatih Sözen'in evlerinden yapılan aramada yüklü miktarda para, ziynet eşyası ele geçirildiği vurgulandı. 
    4
    11 Eylül
    Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler E.B, Ö.E ve A.U, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. 
    5
    11 Eylül

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şükrü Sözen'in otel hisseleriyle ilgili iddialar, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasında yer almaktadır 123.
    Bu dosyada öne sürülen bazı iddialar şunlardır:
    • Manavgat'taki bir otelin yapımında M.A.F, S.Ç. ve Ö.B. ortaktır 123. Şükrü Sözen, S.Ç.'yi otelde istememektedir ve bu durum Fatih Sözen tarafından baskı ve zorlamalarla sonuçlanmaktadır 123.
    • Manavgat Belediyesi, otele ceza yazmış, yıkım kararı almış ve yıkım için belediyeye ait kepçeyi otelin karşısına göndermiştir 123.
    • Fatih Sözen, otel hisselerinin devredilmesi için tehdit ve baskı uygulamıştır 123.
    • Yapımı devam eden otelin arsa sahipleri korkutulmuş ve bazı ortaklar hisselerini satmak zorunda kalmıştır 123.
    Soruşturmada, A.C. isimli bir şüphelinin, Şükrü Sözen döneminde oteldeki imara aykırılıkla ilgili ceza yazılmaması amacıyla Fatih Sözen'e rüşvet verdiği, daha sonra bu durumun ortaya çıktığı ve yüklü miktarda para cezası uygulandığı yönünde tanık beyanları da bulunmaktadır 123.
    Bu iddiaların doğruluğu veya yanlışlığı, soruşturma süreci sonunda ortaya çıkacaktır.
    5 kaynak
    Tutuklanan şüphelilerin cezalarının ne kadar süreceğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve kardeşi Fatih Sözen, "rüşvet", "zimmet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla tutuklanmıştır 235. Şüpheliler, Ilıca Cezaevi’ne gönderilmiştir 35.
    Soruşturmanın kapsamı ve şüphelilerin yargılanma süreci, toplanan delillere ve tanık ifadelerine bağlı olarak değişebilir.
    5 kaynak
    Soruşturma dosyasında yer alan bazı ifadeler:
    • Organizasyon ihalelerinde usulsüzlük: Tanık ifadelerinde, organizasyon şirketlerinin ihalelere teklif veriyormuş gibi yaparak maddi menfaat temin ettikleri ve elde edilen paranın bir kısmının dönemin başkanına aktarıldığı belirtilmektedir 13.
    • Rüşvet ve imara aykırılıklar: İmara aykırı durumlarda ceza yazılmaması için belediye dışından rüşvet alındığı ve önceki dönemde alınan rüşvetin mevcut dönemde yeni cezalara engel olmadığı iddia edilmektedir 12.
    • Otel hisselerinin devri: Şükrü Sözen'in bir otel ortaklarından S.Ç'yi istememesi üzerine, Fatih Sözen'in baskı yaparak S.Ç'nin hisselerini devretmesine neden olduğu öne sürülmektedir 24.
    • Tehdit ve baskı: Manavgat Belediyesi'nin, S.Ç'nin ortaklıktan ayrılmaması nedeniyle otele ceza yazdığı ve yıkım kararı aldığı, bu durumun arsa sahiplerini korkutarak hisselerini satmaya zorladığı belirtilmektedir 24.
    Soruşturma kapsamında, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda para ve ziynet eşyası ele geçirildiği de vurgulanmaktadır 23.
    5 kaynak
    Evet, Fatih Sözen'in tehdit ve baskı uyguladığı iddiaları soruşturma dosyasında yer almaktadır 145.
    İddialara göre, Manavgat’taki bir otelin yapım sürecinde ortaklardan S.Ç., dönemin Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından istenmedi 2. Bunun üzerine Fatih Sözen’in baskı ve tehdit yoluyla otel ortaklarını yıldırmaya çalıştığı, belediye ekiplerince otelin çeşitli cezalarla karşı karşıya bırakıldığı ve hatta yıkım kararı alındığı öne sürüldü 2. Bu baskılar sonucunda bazı ortakların hisselerini satmak zorunda kaldığı kaydedildi 2.
    Ayrıca, yapımı devam eden otelin arsa sahiplerinin korkutulması nedeniyle otel ortaklarından bazılarının hisselerini satmak zorunda kaldığı öne sürüldü 5.
    Soruşturma devam etmektedir.
    5 kaynak
    Manavgat Belediyesi'nin otelle ilgili aldığı bazı kararlar şunlardır:
    • Yıkım Kararı: M.A.F. ve S.Ç.'nin ifadelerine göre, Şükrü Sözen döneminde, bir otelin yıkım kararı alınmış ve yıkım için belediyeye ait kepçe otele gönderilmiştir 12.
    • Şartlı Bağış Talebi: Manavgat Belediyesi, ekonomik kriz nedeniyle oluşan borçları kapatmak için bölgedeki otellerden şartlı bağış talebinde bulunmuştur 5. Bu uygulama, bazı otelciler tarafından tepkiyle karşılanmıştır 5.
    Ayrıca, Manavgat Belediyesi'ne yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet iddiaları içeren bir soruşturma yürütülmektedir 3. Bu soruşturma kapsamında, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve diğer bazı belediye yetkilileri tutuklanmıştır 34.
    5 kaynak