• İstanbul Valiliği Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüp, Sarıyer, Şişli ve Kağıthane'de 3 gün süre ile gösteri ve eylemler yasaklandığını açıkladı. 
    1
    Dün
    Valilik açıklamasına göre yasak, yalnızca miting ve yürüyüşleri değil;Basın açıklamaları,Açık hava toplantıları,Çadır kurma, stant açma, oturma eylemleri,İmza kampanyaları, anma törenleri,El ilanı dağıtma, pankart ve afiş asma faaliyetlerini de kapsıyor. 
    2
    Dün
    Valilik tarafından yapılan açıklamada yer alan ilçelerde, her türlü miting, basın açıklaması, açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni ile el ilanı dağıtılması, pankart/afiş asılması vb organizasyonlar bugün saat 20.00'den 10 Eylül Çarşamba günü saat 23.59’a kadar yasaklandığı belirtildi. 
    3
    Dün

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İstanbul Valiliği'nin 6 ilçede aldığı gösteri yasağı kararı, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2 Eylül 2025 tarihli ara kararına dayanmaktadır 13. Bu kararla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu görevden uzaklaştırılmış ve yerine Geçici Kurul görevlendirilmiştir 13.
    İstanbul Valisi Davut Gül, yasak kararının, görevlendirilen Geçici Kurul'un görevlerini engellememek amacıyla alındığını açıklamıştır 15.
    Kararın alındığı 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddelerinde, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması durumunda bu tür yasakların uygulanabileceği belirtilmektedir 23.
    5 kaynak
    İstanbul'daki gösteri ve etkinlik yasakları, 7 Eylül 2025 tarihli açıklamaya göre, 10 Eylül 2025 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır 14.
    5 kaynak
    İstanbul'da 7-10 Eylül 2025 tarihleri arasında Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde uygulanan gösteri ve eylem yasaklarının nedeni, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2 Eylül 2025 tarihli ara kararıdır 124.
    Bu karara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu görevden tedbiren uzaklaştırılmış ve yerine Geçici Kurul görevlendirilmiştir 124.
    İstanbul Valisi Davut Gül, vatandaşları yasa dışı toplantı ve gösterilere davet etmenin ya da bu yönde çağrı yapmanın yasal olarak suç teşkil ettiğini ve bu tür girişimlerin toplumsal huzura zarar vereceğini belirtmiştir 124.
    5 kaynak
    İstanbul Valiliği'nin 7-10 Eylül 2025 tarihleri arasındaki gösteri ve etkinlik yasağı Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli ilçelerini kapsamaktadır 125.
    5 kaynak
    İstanbul'daki gösteri yasaklarına karşı tepkiler, özellikle CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yoğunlaştı. CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin'in pazartesi günü binaya gideceğini açıklamasının ardından, CHP binasında toplanma çağrısı yapıldı 5. Bu çağrının ardından, CHP İstanbul Gençlik Kolları'nın sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru üzerine, çevik kuvvet ekipleri il başkanlığı binasının çevresinde ve önünde önlem aldı 5. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ile polis arasında tartışmalar yaşandı ve il binasına giden yollar kapatıldı 5.
    İstanbul Valiliği'nin aldığı yasak kararına ilişkin genel tepkiler hakkında ise bilgi bulunamadı.
    5 kaynak