• Avanos ilçesi çevreyolu üzerinde bulunan Kızılırmak'ın kenarında yürüyenler, suda hareketsiz bir kişinin olduğunu görüp, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. 
    1
    19 saat önce
    Botla suya giren ekipler, hareketsiz kişiyi kıyıya getirdi. 
    2
    19 saat önce
    Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde kadının hayatını kaybettiği tespit edildi. 
    3
    15 saat önce
    Hatice S.’nin cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Avanos Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. 
    4
    8 saat önce
    Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
    5
    22 saat önce

    Diğer konular

    İçerik konuları

  • Yanıt bulun

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak'ta daha önce de ceset bulunması gibi benzer olaylar yaşanmıştır. Örneğin, 2025 yılında Avanos'ta Kızılırmak Nehri'nde bir kadın cesedi bulunmuştur 3.
    Avanos'ta kültürel mirasların yok edilmesi gibi başka olaylar da yaşanmıştır. Örneğin, 2025 yılında tarihi Alaattin Çeşmesi'nin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından izinsiz şekilde yerinden sökülmesi olayı büyük tepkiyle karşılanmıştır 1.
    5 kaynak
    Evet, Kızılırmak çevresinde güvenlik önlemleri bulunmaktadır.
    Bu önlemlerden bazıları:
    • Tel örgülü korkuluklar: Avanos Belediyesi, Kızılırmak Kenarı Düzenleme Projesi kapsamında, merkez cami ile Doğu Çevre Yolu Köprüsü arasındaki kıyı şeridine güvenlik amacıyla tel örgülü korkuluklar dikmiştir 4.
    • Palplanş (çelik perde) sistemi: Sivas'ta, Kızılırmak kenarında devam eden kanal ve altyapı güçlendirme çalışmalarında palplanş sistemi uygulanmaktadır. Bu sistem, toprağın kaymasını ve su taşkınlarını önleyerek bölgenin güvenliğini artırmayı hedeflemektedir 3.
    • Uyarı levhaları: Irmak kenarındaki yeşil alanlarda uyarı levhaları ile vatandaşların güvenliği sağlanmaya çalışılmaktadır 4.
    5 kaynak
    Hatice S.'nin ölüm nedeninin ne olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır.
    Ancak, 24 Eylül 2025 tarihinde Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak Nehri'nde bulunan 51 yaşındaki Hatice S.'nin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Avanos Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştır 34.
    Olayın sebebine dair detayların araştırılacağı ifade edilmiştir 5.
    Daha fazla bilgi için resmi makamların açıklamalarını takip etmek gerekmektedir.
    5 kaynak
    24 Eylül 2025 tarihinde Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak Nehri'nde bulunan kadın cesedinin ardından, Kızılırmak'ta başka cesetlerin bulunup bulunmadığı hakkında bilgi bulunmamaktadır.
    Ancak, 17 Haziran 2025 tarihinde Sivas'ta da Kızılırmak'ta bir kadın cesedi bulunmuştur 45.
    Daha fazla bilgi için resmi makamların açıklamalarını takip etmek gerekmektedir.
    5 kaynak
    Nevşehir'de su kazaları sık yaşanmamaktadır. Ancak, 2025 yılında Nevşehir'de meydana gelen bazı su kazaları şunlardır:
    • Güzelyurt Mahallesi'nde Kaza: 10 Mayıs 2025 tarihinde, Y.T. yönetimindeki 50 ABN 532 plakalı otomobil, F.O. yönetimindeki 50 ADM 789 plakalı otomobile çarptıktan sonra yol kenarında bulunan su kanalına düştü 12.
    • Gülşehir'de Su Kanalı Faciası: 5 Temmuz 2025 tarihinde, Tuzköy Mahallesi'nde saman balyası yüklü traktörün römorkundan düşen M.A. adlı kişi, su kanalında kayboldu ve arama çalışmaları sonucunda cansız bedenine ulaşıldı 3.
    Bu olaylar, su kanallarının tehlike oluşturabileceğini göstermektedir. Özellikle su kanalları çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılması gerekmektedir 3.
    5 kaynak